Een stacaravan is vaak voorzien van op maat gemaakte kasten, een simpel keukenblok en een vaste bank met harde kussens. Wil je deze graag moderniseren, dan is dat goed mogelijk. Wel is het dan belangrijk dat je eerst alle oude spullen eruit haalt en de caravan goed opmeet. Hoe je vervolgens de stacaravan het beste in kan richten, lees je in dit artikel.

Zorg voor een functionele indeling

Heel erg veel ruimte is er vaak niet in een stacaravan, en dus doe je er goed aan deze zo functioneel mogelijk in te richten. Dit kan met een keukenblok waarin je alles kwijt kunt, maar toch niet teveel ruimte inneemt. In de caravan heb je over het algemeen niet veel nodig, dus een grote keuken is vaak onnodig. Een tafelmodel koelkast kan handig zijn, want dan kun je daar bovenop de kookplaat plaatsen. wil je toch nog extra ruimte om het drinken te kunnen koelen? Dan kun je ook buiten nog een koelkast plaatsen, als je een overkapping hebt. zorg daarnaast voor een grote, diepe kast waar je alle borden, glazen, bekers, snacks en pasta’s in kwijt kunt. Kasten kopen kan op verschillende plekken, ook online. Je kunt dan alles filteren op jouw voorkeuren, zodat je altijd de kast hebt die het beste bij jouw stijl en de ruimte van de stacaravan past.

Bedden en banken

De slaapkamers zijn vaak niet al te groot. Een tweepersoonsbed past nog wel, maar als je meerdere kinderen hebt is het aan te raden hier stapelbedden voor aan te schaffen. De standaard bank die vaak in een stacaravan zit is erg hard. Je zou ervoor kunnen kiezen de kussens hiervan te vernieuwen, maar je kunt deze er ook helemaal uithalen en een bank naar keuze ervoor terug plaatsen. let dan wel goed op de afmetingen, zodat hij niet de ingang van de caravan blokkeert.

Heb je niet genoeg slaapplekken, dan zou je er ook voor kunnen kiezen in het leefgedeelte een slaapbank neer te zetten. Overdag kunnen jullie hier op zitten als het buiten niet echt lekker is, en in de avond klap je hem eenvoudig uit om op te slapen.

De aankleding van de stacaravan

Je bent meestal een groot gedeelte van het jaar in de stacaravan te vinden. De zomervakantie, in de lente en soms ook nog in de herfst. Daarom doe je er goed aan deze zo gezellig mogelijk aan te kleden, zodat het echt voelt als je tweede thuis en niet als een vakantieadres. Kies voor mooie sierkussens, een lekker plaid voor in de avond, wat leuke verlichting en de nodige woonaccessoires. Ga met deze laatste echter niet overdrijven, want dan zal de kleine ruimte al snel te rommelig ogen.

Tags: